İdlib’deki Sukkari kampında zorunlu kış şartlarında eğitim gören çocuklara İHH’den destek geldi.

İHH yetkilileri okula 30 masa-sıra takımı, çocuklara ise seksener çanta, defter, kalem, silgi, kalemlik gibi kırtasiye malzemeleri ve çeşitli oyuncaklar götürdü.

İHH Suriye Çalışmaları Basın Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriye'de uzun yıllardır eğitim çalışmalarına destek olduklarını ancak bölgede ihtiyacın çok fazla olduğunu belirtti.

İç savaşın devam ettiği Suriye’de on binlerce çocuğun sağlıklı bir eğitim alamadığını belirten Tosun, "Vakıf olarak Sukkari kampındaki çocukların eğitimlerine bir parça da olsa daha sağlıklı ortamda devam etmelerini istiyoruz." dedi.

YÜZLERCE OKUL EĞİTİM VEREMEZ DURUMDA

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den itibaren Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarında zarar gören yüzlerce okul eğitim veremez duruma geldi.

Bölgede eğitim ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yürütülse de öğrenim çağındaki on binlerce çocuk ya okula gidemiyor ya da elverişsiz ortamlarda eğitim almaya çabalıyor.

Sukkari kampındaki çadırdan okulda çocuklara eğitim veren öğretmen Kemal Hasan, "Okulun her türlü yardıma ihtiyacı var. Çocukların eğitim gördüğü çadır yırtık ve sobada yakacak yok. Öğretmen arkadaşımla yaklaşık 1,5 yıldır gönüllü olarak eğitim veriyoruz. Çocukların oturacağı sıra yok. Çocuklar okula devam edemiyor, sürekli hastalanıyor." ifadelerini kullandı.