İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, sosyal medya hesabından Afganistan’daki Kabil-İstanbul Kardeşlik Yetimhanesi'ni ziyaret ettiklerini belirten paylaşımda bulundu.

Kutsal emanetlerimiz olan yetimlerimizi yalnız bırakmayalım, denilen paylaşımda Başkan Bülent Yıldırım, yetimlere sahip çıkılması için çağrıda bulundu.

Yıldırım, Afganistan’da bindikleri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş’ın yetim çalışmaları için Afganistan’da bulunduklarını anımsatarak, şehadetlerinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

“BURADAN YETİŞEN ÇOCUKLAR TOPLUMU İNŞA EDECEK”

Bülent Yıldırım, şehitlerin Kabil-İstanbul Kardeşlik Yetimhanesi'ne çok önem verdiklerini belirterek, “Burada çocuklarımız üniversiteye gidiyor, mezun olacaklar” ifadesini kullanarak, “bu yetimhanelerin sayısını artırmamız gerekiyor” dedi.

Yapılan yetimhanelerin sadaka-i cariye olduğunu ifade eden Yıldırım, “Evler yapıyoruz, hastaneler açıyoruz, okullar inşa ediyoruz bunların hepsi bizi geleceğe taşıyacak ve buradan yetişen çocuklarda toplumu inşa edecek.” ifadelerini kullandı.

“YETİMLERİN DUALARI CENNETE GİDEN YOLUMUZ OLACAK”

Yetimlerin başını okşayıp, sevinçlerine ortak olduğunu belirten Bülent Yıldırım, “Dualarını dinleyince, keşke bir saniye bile kaybetmeden ömrümüzün her safhasını yetimlere harcayabilsek, o duaların yoğunluğu ve içtenliği bizim cennete giden yolumuz olacak.” dedi.

“CENNETE GİDEN YOLU BİRLİKTE İNŞA EDELİM”

“Gelin hep birlikte cennete giden yolu güzel şekilde inşa edelim. Yetimlerin duasıyla bu yetimhaneleri inşa edelim.” diyen Yıldırım, bizi yalnız bırakmayıp, açılacak yetimhanelere destek verilmesi çağrısında bulundu.

Afganistan’da çok yetimhane açılacağını ifade eden Bülent Yıldırım, “1 milyon civarında yetimin ihtiyacı var, ayrıca var olan yetimhaneleri de iyileştireceğiz.” dedi.

“DUA SEFERBERLİĞİ İÇİN YETİMLERE YARDIM EDELİM”

Perişan durumda olan yetimhanelerin iyileştirilmesi gerektiğini bildiren Yıldırım, “Akşamleyin, çocuk başını yastığa koyduğunda, bir yastık parası gönderen Türkiye’de ve dünyada neresi olursa olsun o insanlara dua edecek.” ifadelerini kullanarak, “Haydi dua seferberliği için yetimlere yardım edelim” çağrısında bulundu.