Merkezin açılışı, Nepal Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nanda Bahadur Pun, İHH Genel Başkan Yardımcısı Said Demir, İHH İstanbul Kadın Kolları Başkanı Fatma Türk, bağışçılar ve bölge halkının katılımıyla gerçekleştirildi.

Merkezde, dini ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra mesleki ve sosyal programlar düzenlenecek.

Mescit, kafeterya, mutfak, abdesthane, sergi ve bekleme salonları, ofis, oturma odaları ve depo gibi alanları içeren 5 katlı merkezde, Müslümanların kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla eğitimler verilmesi ve özellikle ihtiyaç sahiplerinin mesleki gelişimine yönelik projelerin uygulanması planlanıyor.

Maddi imkanı bulunmayanların düğünlerinin de ücretsiz yapılacağı merkezde, toplantı, seminer ve sempozyum gibi programlar da düzenlenecek.

İslam Kültür Merkezinde, Nepalli Müslümanların okuma ve araştırma ihtiyaçlarını giderecek büyük bir kütüphane de hizmete alındı.

Ayrıca vakıftan yapılan açıklamada merkezin, “Nepal’de, Müslüman olduğu için ailesi tarafından reddedilen, sosyal hayattan dışlanan, işinden kovulanlar sadece kadınlar değil. Erkekler de Müslüman olur olmaz büyük zorluklara göğüs germek mecburiyetinde kalıyor. İrfan Pokharel o isimlerden biri. İrfan, Brahman sınıfına mensup oldukça itibar gören bir Hindu iken 20 yıl önce İslam’la şereflendiğinde ailesi, arkadaşları, komşuları tarafından dışlanarak yalnızlaştırıldı ve işinden oldu. İslam Kültür Merkezi, İrfan Pokharel gibi Müslümanlara da ayrıca bir umut kapısı aralayacak.” Durumlardaki Müslümanlar için de sığınak olacağı belirtildi.