İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sitesinde yer alan 'İstanbul'u Seyret' sekmesinde, Ayasofya-i Kebir Camii’nin hala müze olarak gösterildiği ortaya çıktı.

İBB’ye ait istanbuluseyret.ibb.gov.tr adındaki sitede yer alan albümde Ayasofya'nın iç mekanlarıyla camii olduğuna dair hiçbir karenin olmaması da dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'ndan herhangi bir açıklama gelmedi.

HATASINI KABUL EDEN İBB GERİ ADIM ATTI

Sosyal medyadan gelen yoğun tepkiler üzerine, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan yapının ismi Ayasofya-i Kebir Camii olarak düzeltildi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 24 Temmuz 2020'de dualar ve göz yaşlarıyla yeniden ibadete açılmıştı.

O dönem Hristiyan dünyası gibi çığırtkanlık yapan bazı CHP’li isimler Ayasofya'nın müze olarak kalmasını isterken, HDP daha da ileri giderek kiliseye dönüştürülmesi gerektiğini söylemişti.

AYASOFYA'YA GİDEN ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beyaz Masa biriminde 2017 yılından beri çalışan Tayyip Akyol, Ayasofya’daki bir sabah namazına katıldığı için işine son verildiğini iddia etmişti.