Hindistan'da iktidar olan İslam karşıtı Hindistan Halk Partisi (BJP) Sözcüsü Nupur Sharma katıldığı bir televizyon programında, İslam dini ve Hz. Muhammed hakkında hakaretlerde bulundu.

Hindistan yönetiminin, dört asırlık bir geçmişi bulunan Uttar Pradeş eyaletindeki Müslümanlar için üç büyük ibadet yerinden biri olarak bilinen Gyanvapi Camii yerine bir Hindu tapınağı inşa etmeyi planladığı iddiasının tartışıldığı TV programında Sharma, Müslümanların abdesthanesiyle ve Hz. Muhammed'in Miraç'a çıkmasıyla alay edip İslam Peygamberine hakaretler etti.

Olayın ardından Hindistan'daki Müslüman topluluklar Sharma'nın ifadelerine büyük tepki gösterdi. Müslüman halkın büyük tepki göstermesi sonrası ülkedeki Sünni oluşum Raza Akademi, Sharma hakkında şikayetçi oldu.

ÜRETİLMİŞ DÜŞMAN: MÜSLÜMANLAR

BJP, Hindistan'da Hindu çoğunluğun ezildiği ve ayağa kaldırılması gerektiği propagandası yayıyor, dini azınlıklara ve özellikle de Müslümanlara karşı nefret dili yaymakla suçlanıyor.

Hindistan Başbakanı Narenda Modi, Hindistan'ın bağımsızlığından bu yana görülmemiş derecede Hindu milliyetçisi ve Müslüman karşıtı bir dil kullanmasını uzmanlar, Hindu çoğunluğun dikkatini yoksulluktan "üretilmiş düşman olan Müslümanlara" çekerek Modi'nin ekonomik başarısızlığını gölgelemeye çalışması olarak değerlendiriyor.

Modi'nin kışkırtıcı söylemiyle, 1,4 milyar nüfusunun yaklaşık 200 milyonu Müslüman olan Hindistan'ın genelinde Müslümanlara yönelik baskı ve saldırılarda büyük bir artış gözlemlendi.

Modi'nin radikal Hinduizm'i kışkırtan İslam karşıtı söylemi sadece Hindistan Müslümanları arasında değil dünya genelinde tepki çekti.

İslam ülkelerinin yönetimleri son dönemde Hindistan'da artış gösteren İslam karşıtlığı konusunda herhangi bir tepki göstermiş veya Hindistan yönetimine yönelik kınama benzeri aksiyon almış değil.