Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Selman, Washington'da ABD'nin Yemen özel elçisi Tim Lenderking ile yaptığı görüşmede, Husilere Taiz yollarını açmaları ve Yemen barış çabalarına katılmaları için baskı yapılması gerektiğini vurguladı.

Prens Halid bin Selman, görüşmeye ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “İlan edilen ateşkes olumlu olmasına rağmen, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun Husi milislerine Taiz yollarını açması için baskı yapmalı.” ifadeleri yer aldı.

Bin Selman görüşmede, Suudi liderliğindeki askeri koalisyonun Yemen Başkanlık Konseyi'ne verdiği desteğe ek olarak, Yemenlilerin Yemen'i barış ve kalkınmaya taşıyacak kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşma arzusunu dile getirdiğini de aktardı.

Suudi Arabistan'ın Yemen büyükelçisi Muhammed El Cabir, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Bin Selman’a Washington ziyaretinde eşlik ettiğini belirterek, “Yemen'de insani açıdan nasıl ilerleme sağlanır, özellikle Husiler'in Taiz'de sınır kapılarını açması ve gelirlerini de memurların maaşlarının ödenmesi için Yemen Merkez Bankası'na yatırılmasının” tartışıldığını söyledi.