Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Yemen sularına izinsiz giren ve askeri teçhizat taşıyan, koalisyona bağlı Birleşik Arap Emirlikleri askeri kargo gemisine el konuldu." ifadesini kullanan Seri, bunun kendilerine karşı devam eden abluka ve saldırılara bir cevap olduğunu savundu.

Seri, geminin, "Yemen halkının güvenliğini ve istikrarını hedef alan düşmanca eylemler yürüttüğünü" iddiasında bulundu.

ARAP KOALİSYONU GEMİYE EL KOYULDUĞUNU AÇIKLADI

Suudi Arabistan’ın el-İhbariye kanalında yer alan haberde, Arap koalisyonu tarafından "Husi milisler, Hudeyde açıklarında (BAE bandıralı) Ravabi adlı kargo gemisine silahlı saldırı gerçekleştirdi." açıklaması yapıldı.

Açıklamada, yük gemisinin Yemen'in Sokotra Adası'ndaki Suudi sahra hastanesi için sağlık ve tıbbi malzeme taşıdığı aktarıldı.

Yapılan açıklamada ayrıca, yapılan bu el koyma girişiminin, Husilerin, Babu'l Mendeb Boğazı'nda deniz seyrüseferini ve küresel ticareti tehdit ettiğini ortaya koyduğu belirtildi.

Açıklamada, Husilere söz konusu gemiyi derhal serbest bırakmaları çağrısında bulunuldu.

UKMTO'DAN DENİZCİLERE TEDBİRLİ OLUN ÇAĞRISI

İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO), Yemen’in Ras İsa Limanı yakınlarındaki bir gemiye saldırı düzenlendiğine dair raporlar geldiğini ve inceleme başlatıldığını duyurdu.

UKMTO tarafından yapılan açıklamada, saldırının Kızıldeniz’deki Ras İsa petrol terminalinin 23 deniz mili batısında gerçekleştiği ve konuyla ilgili inceleme yürütüldüğü belirtildi. Denizcilere bölgede “çok fazla tedbirli” olmaları tavsiyesinde bulundu.