Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Malezya'da ofis açan TUSAŞ, bu ülke ile savunma sanayisi ve havacılık alanında ortak yeni projeler için çalışmalarını artırıyor.

Defence Service Asia (DSA) Fuarı'na üst düzey katılım gösterecek TUSAŞ, havacılık ve uzay alanındaki projelerine yönelik olarak Malezyalı savunma sanayisi otoritelerinin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden heyetlerle yeni iş birlikleri ve iş modellerini görüşmek üzere bir araya gelecek.

Şirket, fuara katılacak heyetlerle havacılık endüstrisinin gelişimine katkı sağlayacak insansız hava aracı, jet eğitim uçağı, özgün helikopter geliştirme, yapısal kabiliyetler ve modernizasyon programları gibi birçok alanda potansiyel ortak çalışmalara imza atmayı hedefliyor.

Türkiye için özel ayrılan milli pavilyonda yerini alacak TUSAŞ, standında Anka platformunun tam boy modeli ile Hürjet'in yanı sıra geliştirdiği diğer platformlarının maketlerini ve yapısal alandaki kabiliyetlerini sergileyecek.

DSA FUARINA ÜST DÜZEY KATILIM

Geçtiğimiz yıl Malezya’da yeni bir ofis açan TUSAŞ, Malezya ile savunma sanayii ve havacılık alanında ortak yeni projeler için çalışmalarını artırıyor.

DSA fuarına üst düzey katılım gösterecek olan TUSAŞ havacılık ve uzay alanındaki projelerine yönelik olarak Malezyalı savunma sanayii otoritelerinin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden heyetlerle yeni iş birlikleri ve iş modellerini görüşmek üzere bir araya gelecek.

TUSAŞ, fuara katılacak heyetlerle havacılık endüstrisinin gelişimine katkı sağlayacak insansız hava aracı, jet eğitim uçağı, özgün helikopter geliştirme, yapısal kabiliyetler ve modernizasyon programlarına birçok alanda potansiyel ortak çalışmalara imza atmayı hedefliyor.