İkili temaslar kapsamında Bosna Hersek’te bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Uluslararası Saraybosna Üniversitesini (IUS) ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Yerleşkeye gelişinde Saraybosna Eğitimi Geliştirme Vakfı (SEDEF Vakfı) Başkanı Hasan Topaloğlu, IUS Rektörü Ahmet Yıldırım ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, Rektör Yıldırım'dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

ORTAK BAĞLARA VURGU

Daha sonra konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Akar, Türkiye ve Bosna Hersek’in dostluk ve kardeşlik bağları üzerine kurulu bir ilişkisi olduğunu belirtti.

Bakan Akar, "Ortak tarihi ve kültürel bağlarımız eğitim, sağlık, savunma ve ticaret alanlarında da güçlü ilişkiler kurmamızda etkili olmaktadır" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin, Balkanlar'daki huzurun ve barışın korunması için her alanda çalıştığını belirten Akar, "Özellikle Bosna Hersek'teki birlik ve beraberlik sadece bölge için değil, tüm dünya için önemlidir" ifadelerini kullandı.

Akar, Bosna Hersek'te istikrar, siyasi birlik ve toprak bütünlüğünün Türkiye için önemli olduğunu ifade ederek, "Dayton Barış Anlaşması tüm maddeleri ile devam etmektedir, bu sebeple Bosna Hersek’te var olan siyasi kriz bir an önce son bulmalıdır" şeklinde konuştu.