HTŞ’nin desteklediği Kurtuluş Hükümeti’nin Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Fayez El Halife'yi kaçırmak ve öldürmekle suçlananlar tutuklandı. Kurtuluş Hükümeti’nin İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamasında Bakan Halife’nin öldürülmesinin siyasi bir nedeni olmadığı belirtildi.

Enab Baladi’de yer alan habere göre Fayez El Halife, 3 Nisan'da İdlib'den kaçırıldı ve cesedi 4 gün sonra Halep'in batı kırsalındaki Al-Tawama köyü yakınlarında bulundu.

Kurtuluş Hükümeti’nin İçişleri Bakanı Ahmed Latouf, El Halife'nin arabasının 7 Nisan'da İdlib'in kuzeyindeki Maarat Misrin kentinde bulunduğunu, bakanlığının delillere ulaşmak için bölgeye bir devriye gönderdiğini ve bulunan delillerin kendisine aracı kullanan kişiye götürdüğünü ve bu kişinin tutuklandığını açıkladı.

Latouf'a göre söz konusu zanlı adam kaçırma, cinayet, silahlı soygun ve fidye talep eden bir çete ile işbirliği yaptığını ve bu çetenin Halep'in batı kırsalında üyeleri olduğunu itiraf etti.

Bakanlık, söz konusu kişinin itiraflarının ekiplerin dairesinde 50'den fazla araba anahtarı bulmasından sonra geldiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, söz konusu zanlıyla birlikte hareket eden 6 çete üyesini daha yakalamak için güvenlik yetkilileriyle ortak bir ekip oluşturdu.

Güvenlik ekiplerinin, Halife'nin öldürüldüğü yedi milimetrelik tabancayı da söz konusu çete üyesinin evinde buldu.

Çete üyesi kişi, Halife’yi kaçırarak fidye almak istediklerini ancak aralarından birini tanıyınca öldürdüklerini itiraf etti.

Latouf, soruşturmaların devam ettiğini ve zanlının adil bir şekilde yargılanması için mahkemeye çıkarılacağını da sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı Latouf, Enab Baladi'ye, İdlib'de adam kaçırmalara karşı sıkı önlemler almalarına rağmen çetelerin mobil kontrol noktalarından kurtulmak için tarım arazilerinden geçtiklerini belirtti.

Latouf, şüpheli bir durumda güvenlik yetkililerini bilgilendirmeleri gerektiğini söyledi.

Halep’te bir futbol takımının kalecisi öldürüldü

Halep'in batısındaki Atarib ilçesinde telefonu ve silahı çalındıktan sonra bacağından vurulan bir futbol takımının kalecisinin cesedi bulundu.

Kurtuluş Hükümeti’ne bağlı güvenlik güçleri, dün ayrıca İdlib'de Maarat Misrin bölgesinde 20 yaşında bir genci öldürmekten sorumlu bir kişiye olaydan 7 gün sonra tutukladı.