Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Al-Manar TV’ye verdiği demeçte, Suudi Arabistan'ın Enformasyon Bakanı George Kordahi'nin bakan olmadan önce, krallığın konumunu "saldırgan bir duruş" olarak nitelendirdiği açıklamasına tepki göstermesinin ardından, açıklamanın Lübnan için birçok soruna yol açtığını söyledi.

Şeyh Naim Kasım, Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan El Saud'un, “Krallıkla ilgili sorun Hizbullah’ın Lübnan'daki varlığı ve ülkedeki kabiliyeti ile ilgilidir.” açıklamasının gülünç ve değersiz bir iddia olduğunu öne sürdü.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı, Suudi Arabistan'ı geri adım atmaya ve Lübnan halkından özür dilemeye çağırdı.

Lübnan parlamentosundaki Direniş bloğunun bir üyesi olan Hizbullah Milletvekili Hasan Fazlullah, ülkesinin uydurma bir krizle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Lübnan'ın kamusal özgürlük ve çeşitlilik ülkesi olduğunu ve bunun ülkesi için bir avantaj olduğunu vurgulayan Hizbullah temsilcisi, anayasanın kamu özgürlüklerini garanti ettiğini belirtti. Bir ülkenin bakanın istifasını kabul ettiğini onaylayan başka bir ülke olup olmadığını merak eden Hizbullah temsilcisi, Lübnan'da kendilerini sevmeyen bir parti olduğunu iddia ederek ülkeyi yıkıma uğrattıklarını söyledi.

Lübnan Hizbullahı temsilcisi Hasan Fazlulllah, açıklamasında, partisinin ve devletin bu dış tehditlere boyun eğmemesini ve çalışmalarına devam etmesini istediğini belirterek şunları ekledi: “Lübnan da itibarı ve kabiliyetleri olan güçlü bir ülke fakat sağlam bir yönetime ihtiyacı var.”