Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş üzerine çok sayıda ülke ve kurumdan Moskova’ya karşı yaptırım açıklamaları gelirken, Esed rejiminden sonra Kremlin’e bir destek daha geldi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Ukrayna ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) Rus halkının haklarını hiçe saydığını öne sürdü.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş hakkında konuşan Nasrallah, "Ukrayna'da meydana gelen olaylardan Amerika sorumlu çünkü işlerin bu yönde gitmesi için kışkırtma ve baskılarda bulundular" dedi.

Lübnan'da düzenlenen bir anma etkinliği için yaptığı video kayıtta konuşan Nasrallah’ın görüntüleri El-Manar televizyonu tarafından yayınlandı.

Rusya ve Ukrayna'da yaşayan Rus halkının haklarının, Kiev ve müttefiki NATO tarafından hiçe sayıldığını savunan Nasrallah, "Moskova, kendi sınırlarını ve ulusal güvenliğini koruma hakkına sahiptir" değerlendirmesinde bulundu.

Nasrallah, "ABD'ye güvenen, bel bağlayan ve onun üzerinden bahse giren herkes için bir derstir" dedi.

Ancak Lübnan Dışişleri Bakanlığı, 24 Şubat'ta yayınladığı açıklamada, Rusya'ya "askeri operasyonları derhal durdurması ve güçlerini Ukrayna'dan çekmesi" için çağrısı yapmıştı.