Milanovic, Hırvatistan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üye olmalarını veto etmemek için tek şartlarının, Bosna Hersek'te bir sonuca bağlanamayan "seçim yasası reformunun" çözüme kavuşturulması olduğunu söyledi.

Hırvatistan Meclis Başkanı Gordan Jandrokovic ise Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini veto etmenin, ülkenin uluslararası konumuna ve itibarına zarar vereceğini, bunun Bosna Hersek'teki Hırvatlara hiçbir faydasının olmayacağını dile getirdi.

HIRVATİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI RADMAN'DAN FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİKLERİNE DESTEK

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman da NATO Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı'na katılmak için gittiği Berlin'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Radman, "Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini destekliyoruz. Bu iki ülke bizlerle aynı değerleri taşıyan ortak ülkelerdir. Bu yüzden iki ülkenin de NATO üyelik sürecine destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

"İKTİDAR, MİLANOVİC'İN GÖREVDEN ALINMASI ÇAĞRISINDA BULUNABİLİR"

Dış politika analisti Denis Avdagic, Hırvat Radyo Televizyonu'nda (HRT) Milanovic'in Finlandiya ve İsveç çıkışının, kendisine büyük sorun yaratabileceği ve iki ülkenin üyelik sürecini durduracak yetkiye sahip olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Avdagic, "Başbakan Plenkovic ve çoğunluk iktidarı, Milanovic'in görevden alınması çağrısında bulunabilir. Sebebi de Milanovic'in veto açıklaması olur. Umarım hükümet ve Cumhurbaşkanı ülkenin ulusal çıkarlarını göz önünde bulundurarak ortak uzlaşı etrafında toplanabilir." yorumunu yaptı.