Dünyanın en kalabalık üçüncü Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan Hindistan’da İslam dinine ve Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılan her geçen gün artıyor.

Başörtüsü yasakları, ezan kısıtlamaları ve Müslümanlara ait ibadethanelerin yıkılması protesto gösterilerine sahne olurken, hükümet bilinçli bir şekilde nefret ve korkuyu artırmaya devam ediyor.

HİNDUTVA POP ADI ALTINDA IRKÇILIK

Son olarak Hindistanlı şarkıcılar tarafından söylenen ırkçı şarkılar sosyal medya platformlarında milyonlarca kez izlendi. Söz konusu eserler ‘nefret kültürü’nün bir parçası haline geldi.

Hindutva Pop adı verilen müzik türüyle İslam dinine ve Müslümanlara karşı açıkça provokasyona imza atan Hindistanlı şarkıcıların popülaritesi artmaya devam ediyor.

Lucknow'da mühendislik eğitimi alan Prem Krishnavanshi isimli şarkıcının üç yıl önce video paylaşım sitelerinde yayınladığı şarkı, Hindistan Halk Partisi’nin (BJP) iktidara gelmesiyle birlikte binlerce kez izlendi.

MİTİNGLERDE, GÖSTERİLERDE ÇALINIYOR

Krishnavanshi'nin şarkısı, özellikle ülkenin “Hint kuşağı” olarak adlandırılan kuzey eyaletlerinde, Hindu ırkçı gruplar arasında oldukça popüler oldu.

İslam karşıtlığıyla düzenlenen mitinglerde Hindu gençliğini etkisi altına alana parça, nefret kültürünün bir parçası olarak ülkede derinleşen bir krizin habercisi olarak yorumlandı.

Aşırı sağcı Hindu milliyetçilerinin Müslümanları hedef alan şarkılarda, nefret, taciz ve hatta soykırım tehditleri içeren mesajların yer aldığı görüldü.