Hindistan’da Müslüman ve Hristiyanlara karşı artan düşmanlık ve nefreti Hint hükümeti daha da şiddetlendiriyor.

Hindu yanlısı BJP liderleri, Chhattisgarh'daki Hristiyan ve Müslüman işletmelere ekonomik ambargo uygulanması çağrısı yaptı.

Boykot çağrısında bulunan Hindu yanlısı liderler, Hindulara ait dükkan ve kuruluşlara Hindu kimliklerini gösteren tabelalar asmalarını söylediler.

Müslüman ve Hristiyanlar boykot çağrısına tepkili

Müslüman bir grup olan Anjuman İslamiya Komitesi, komiserliğe sunduğu dilekçede, "Boykot çağrısı, diğer toplumlarla barış içinde yaşayan Müslüman toplumu derinden yaralamıştır" ifadelerini kullanarak arkasındakiler hakkında işlem yapılmasını istedi.

Bastar bölgesindeki 18 Hristiyan grubu temsil eden Mezhepler Arası Kilise Kardeşliği sekreteri Jitendra Faular Singh, BJP liderleri ve Dünya Hindu Konseyi (Vishwa) gibi bağlı kuruluşlara boykot çağrısına ilişkin dilekçeler sunduklarını belirterek "Hristiyan ve Müslüman iş kuruluşlarını boykot çağrısı yapan herkese karşı örnek teşkil eden bir işlem yapılmasını istiyoruz" dedi.

Başbakan Narendra Modi liderliğindeki federal hükümete başkanlık eden parti, yaptığı açıklamada "toplumun bir bütün olarak kalkınması için çalışmaya" kararlı olduğunu açıklasa da boykot çağrısına tepkiler dinmiyor.

Chhattisgarh'ın 30 milyonluk nüfusunun yüzde 2'sinden azını Hristiyanlar oluştururken eyaletin yüzde 7,5’i ise Müslüman nüfustan oluşuyor.