Hindistan’ın güneyinde yer alan Karnataka eyaletindeki devlet okullarında başörtülü Müslüman kız öğrencilerin derslere girmesi engellenirken, ülke çapında düzenlenen gösteriler ülkenin bir numaralı meselesi haline geldi.

Bibi Muskan isimli Müslüman öğrencinin PES koleji önünde bir grup tarafından sözlü tacize uğradığı görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, cesur kızın gösterdiği tepkiye çok sayıda destek mesajı yağdı.

Hindistanlı gazeteci Mohammed Zubair tarafından paylaşılan görüntüler, başörtüsü ile PES Üniversitesi'ne giriş yapan Muskan’ın diğer öğrenciler tarafından sözlü tacize uğradığı görüldü.

KORKMADIM VE ALLAH'I HATIRLADIM

Hindistan'da başörtüsü direnişinin sembolü haline gelen Bibi Muskan Khan, yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Okula sadece ödev teslim etmek için gittiğini belirten Khan, çıkarken safran şal takan öğrencilerin Hindu inancına bağlı kalmanın sembolü olarak kullanılan "Lord Rama'ya zafer" sloganlarıyla üzerine yürüdüklerinde,"Allah'ı hatırladım çünkü Allah'ı hatırladığımızda çok cesaret ve güç alıyoruz. Ben de Allahu Ekber diye bağırdım" dedi.

Hindistan'dan ve dünyadan bir çok insanın kendisine destek verdiğini söyleyen Muskan, "Herkes bana sevgi ve destek gönderiyor. Korkmuyorum" açıklamasını yaptı.

Hindistan anayasasının hiç bir dine aykırı olmadığını belirten Khan, Yargıtay'daki duruşmanın sonucunu beklediğini ifade etti.

BU HAKKI ONLARA KİM VERDİ?

Üniversiteye girmesine engel olmak isteyen gruba karşı, geri atmayarak tepki gösteren Muskan, "Burkamı çıkarmamı isteme hakkını onlara kim verdi?" dedi.

Okul yetkilileri ve öğretmenlerin kendisini zarar görmemesi için koruduğunu belirten Bibi Muskan, olaydan sonra NDTV'ye yaptığı açıklamada, bir ödevi teslim etmek için okula geldiğini belirterek, "Sırf burka giydiğim için üniversiteye girmemi engellemeye çalıştılar" ifadelerini kullandı.

Muskan'ın protestoya uğradığı görüntüler birçok yerel kanalda ve sosyal medyada hızla yayıldı.

Öte yandan Hindistan’da başörtüsü yasağının devam ettiği okullarda, bu yasağı savunan öğrenciler, Hindu inancı gereği kutsal kabul edilen turuncu renkli şal takarak derslere girdi.