HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, PKK'lı bir teröristle fotoğrafları ortaya çıkmış ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir tezkere hazırlanıp Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

Semra Güzel ile ilgili hazırlanan iki farklı Cumhurbaşkanlığı tezkeresini görüşmek için toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Hazırlık Komisyonunun, Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına oy çokluğuyla karar verdiği açıklandı.

Hazırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, 8 Şubat tarihinde Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na gönderilecek.

Bir sonraki aşamada kurulan karma komisyon tarafından fezleke incelenecek. Karma komisyonun kararı da dokunulmazlığın kalkması yönünde olursa, son karar Meclis Genel Kurulunda verilecek.

HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması kararlaştırıldı

NE OLMUŞTU?

Adıyaman merkezine bağlı Akçalı kırsalında 29 Nisan 2017 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan operasyonda öldürülen Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora'nın cep telefonunda HDP Milletvekili Semra Güzel ile çekilmiş fotoğrafları bulunmuştu.

Semra Güzel öldürülen PKK teröristin sözlüsü olduğunu açıklamıştı.

Kamuoyunda büyük tepki toplayan gelişmeler sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlanmış ve Adaleet Bakanlığı'na gönderilmişti.