Irak’ta İran destekli Şii milis gücü Asaib Ehli-Hak Örgütü lideri Kays el-Hazali, ülkedeki ABD güçlerinin varlığına parlamento kararı ile son vereceklerini söyledi.

Hazali, Associated Press haber ajansına (AP), yaptığı açıklamada ABD güçlerinin parlamento kararı ile ülkeden çıkmamaları halinde güç kullanarak çıkaracaklarını ifade etti.

"Parlamento üyelerinin yarısından fazlasının Amerikan askeri güçlerinin varlığını ilkesel olarak reddettiğini düşünüyorum" diyen Hazali, parlamentodan ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması için karar çıkacağından emin olduğunu kaydetti.

Hazali, ABD’nin Irak’ta kalması için özel bir nedeninin olmadığını “Binlerce ABD askerinin IŞİD sonrası Irak’ta kalmasının hiçbir gerekçesi yok” diyerek savundu.

Irak parlamentosunda 15 üyeli bir blokla temsil edilen Asaib Ehli-Hak grubunun silahlı kuvvetleri Suriye'de Beşşar Esed saflarında savaşıyor.

Geçen hafta Mukteda Sadr liderliğindeki Sairun koalisyonu, ABD güçlerinin Irak’tan çekilmesi için meclise önerge sunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Aralık ayı sonlarında Irak’taki ABD birliklerini ziyareti sırasında ülkedeki 5.200 askeri geri çekme planlarının olmadığını söylemişti.