HAMAS’ın Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hammade, işgal rejiminin Mescidi Aksa'daki bekçilere ve diğer görevlilere yönelik saldırılarının sürmesinin, bu kişilerin gözaltına alınmasının veya Aksa'dan uzaklaştırılmalarının açık bir düşmanlık ve Aksa'nın işlerine doğrudan müdahale anlamına geldiğini bildirdi.

Sözcü Hammade, bu uygulamaların aynı zamanda Mescidi Aksa’nın korunması ve onarılmasının engellenmesiyle paralel bir şekilde devam ettiğini belirtti ve bu sürecin kutsal mabedin yapısını ciddi tehlikelerle karşı karşıya bıraktığını ifade etti.

Kudüs halkını Mescidi Aksa’yı savunmak için ribat faaliyetlerini artırmaya davet eden Hammede, işgal rejimine karşı Kudüs’ün savunulması gerektiğini bildirdi.

Kudüs ve Mescidi Aksa konusunda uzman olan Ziyad Abhis de, işgalci güçlerin Mescidi Aksa bekçilerine ve görevlilerine yönelik saldırılarında tedrici bir artış olduğuna dikkat çekti.

Abhis, işgalci güçlerin, Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi gruplarına Aksa bekçilerini 60 metreden fazla yaklaştırmadığını belirtti.

Mescidi Aksa'nın bayan murabıtlarından Hatice Huvays da işgal rejiminin, kendilerini oradan uzaklaştırmasının amacının burayı yahudilerle Müslümanlar arasında paylaştırma planına zemin hazırlamak olduğunu ifade etti.