İslami Direniş Hareketi’nin liderlerinden Ebu Kuveyk, Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi liderlerinden Er-Recub’un açıklamalarına tepki gösterdi.

Ebu Kuveyk, Al-Huriya News tarafından yayınlanan açıklamasında, er-Recub’e, "Bütün bunları söyleme ihtiyacı duyman Hamas'ın ilkelerine ve haklarına sahip çıkması, direniş seçeneğine bağlı kalması, taviz vermeyi, işgali tanımayı, masa başı çözüm ve uluslararası yasallık gerekçesine sığınarak haklardan vazgeçmeyi reddetmesi sebebiyle midir?" sorusunu yöneltti.

Ebu Kuveyk, sorularında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Sizin masa başı çözüm uğrunda sarf ettiğiniz otuz yıl Filistin davasına ne kazandırdı? Oysa bu yürüyüşte Kudüs'ü, vatan toprağını, sınırları, mültecileri ve vadedilen devleti kaybettiniz. İşgalcilerin yerleşim faaliyetleri bu süreçte işgal tarihinde görülenin onlarca katına çıkarak devam etti."

Fetih Hareketi Genel Sekreteri Cibril er-Recub, El-Meyadin televizyonunda HAMAS ile alakalı açıklamalarda bulunmuştu.

Er-Recub’un HAMAS’ı politik olgunluktan yoksun olmakla itham eden söylemi üzerine Ebu Kuveyk, "Sizin politik olgunluğunuz, işgal devletini meşru saymak, ilişkileri normalleştirmek ve Filistin'in dörtte üçünü feda etmek midir?" sorusunu sordu.