Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, makamından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikinci dönem zaferinden dolayı tebrik ediyor, Türk halkının medeni konumunu övüyor, destek olarak yeni yılları dört gözle bekliyoruz" dedi.

Hamas hareketi ise Erdoğan'ı tebrik eden bir bildiri yayınlayarak, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması ve yeniden güven kazanması vesilesiyle en içten tebriklerimizi ve hayır dualarımızı sunuyoruz. Türkiye'nin bugününü ve geleceğini daha da ilerlemeye, istikrara ve refaha götüreceğine inanıyoruz. Kardeş Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin eşsiz medeni görüntüsünü yansıtan bu demokratik sonucu tüm bileşenleriyle Türk milletinin bayramını kutlarız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tarihi zaferinin, Türkiye'nin Arap ve İslami ilişkilerini, bölgesel ve uluslararası konumunu güçlendirmesi ve başta başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlumları ve haklı davalarını desteklemesi yolunda yeni bir başlangıç ​​noktası olmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Filistin davası ve Filistin halkının özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkı ve kendi ulusal topraklarında başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurma hakkıdır." Dedi.

Filistin Başbakanı Muhammed İştayye ve Mescid-i Aksa Vaizi Şeyh İkrime Sabri de Başkan Erdoğan'ı seçim sonuçlarındaki başarısı için kutladı.

Başkan Erdoğan'ın zaferini kutlayan binlerce Filistinli Müslüman Mescid-i Aksa'yı doldurdu.