HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar’ın El Cezire kanalına önemli bir röportaj verdi.

Direnişe verilen hasar ikincil düzeyde

Heniyye, röportajda direniş unsurlarına verilen hasarın ikincil düzeyde olduğunu ve grubun sağlam yapısını etkilemediğini belirtti.

Heniyye, HAMAS’ın aracılar vasıtasıyla işgalci İsrail’e kendi angajman kurallarını belirleyeceği konusunda bilgilendirdiğini vurguladı.

Heniyye: ‘Kudüs çizgimiz’

Mesajlarının başta Amerikalılar ve İsrailliler olmak üzere herkese ulaştığını söyleyen Heniyye, Kudüs'ün kırmızı bir çizgi olduğunu belirtti.

Heniyye ayrıca, Gazze için angajman kurallarının belirlenmesi, Kudüs'ün bu kurallara dahil edilmesi ve Gazze Şeridi’nin yeniden inşa edilmesi konularında uyarılarda bulundu.

‘Ulusal birliği inşa etmeye hazırız’

Heniyye, "Filistin’in kendi içini düzenlemeye ve son savaşta somutlaşan ulusal birliği inşa etmeye hazırız" dedi.

İşgalci İsrail’le ittifak kurmanın yanlışlığını gösterdik

Kudüs’ün Kılıcı harekatının Oslo'yu, güvenlik koordinasyonunu, kendilerinden gizlice gerçekleştirilen müzakere projesine ve Yüzyılın Anlaşması’na çok güçlü bir darbe indirdiğini belirten HAMAS lideri, normalleşmenin ve işgalci İsrail’le ittifaklar kurmanın yanlışlığını gösterdiklerini anlattı.

Gazze’yi yeniden inşa edeceğimize söz veriyoruz

Gazze’nin yeniden inşa edilmesine yönelik her türlü çabayı memnuniyetle karşıladığını kaydeden Heniyye, “Biz kategorik olarak işgalin tahrip ettiği her şeyi yeniden inşa edeceğimize söz veriyoruz,” diye konuştu.

Heniyye, direnişin siyasi ve askeri performans olarak düşmanlarını şaşırttığı gibi dostlarını da şaşırttığını kaydetti.

‘HAMAS Metro’su değil ‘Cihat Şehri’

Heniyye, son olarak, "’HAMAS Metro’su dedikleri şeye, sağlam ve düşmanın altyapısına ulaşamadığı bir ‘Cihat Şehri’ diyorum,” ifadelerini kullandı.