Safa Ajansı tarafından Gazze’de düzenlenen basın toplantısına katılan Hamas, , “Saldırılar, birçok tehlikeli tırmanış dalgasına yol açan Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik önceki Siyonist ihlallerin bir uzantısıdır. İşgal hükümeti tarafından 2018'de kabul edilen ve Kutsal Şehirde vahşi yerleşim genişletme potansiyeline sahip olması koşuluyla Yahudileştirme planının bir uzantısıdır." dedi.

Hamas, Siyonist saldırganlığının, Kudüs'e ve kutsal mekanlara yönelik vahşetin, işgalin devam etmesi halinde bunun bölgedeki büyük bir savaşın nedeni olacağı konusunda uyardı.

İşgalcilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının son zamanlarda bariz bir şekilde arttığına dikkati çeken Hamas, "2022'nin başından bu yana 27 binden fazla yerleşimci camiyi bastı ve işgal güçleri aralarında gazetecinin de bulunduğu 6 Kudüs vatandaşını öldürdü. Shireen Abu Aqleh ve şimdiye kadar aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 2012 vatandaşını tutukladı ve 90'dan fazla evi yıktı.” dedi.

Hamas, "Bu suçların amacı Filistin'deki eski İslami ve Hristiyan simge yapılarını yok etmek, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki gerçek İslami çehreyi değiştirmek için sahte kibir, tahakküm ve silah gücü yanılsamaları empoze etmek” diyerek Batı Şeria'daki Filistin halkına İsrail’in Yahudileştirme ve saygısızlık planlarına karşı şehri savunmak için Mescid-i Aksa'da seferberlik, seferberlik ve toplanma çağrısında bulundu.

Hamas ayrıca Ürdün'e, Siyonist suçların ve ihlallerin, Krallığın İsrail'deki İslami ve Hristiyan kutsal mekanlarının koruyuculuğundaki rolüne açık bir tecavüz oluşturduğunu göz önünde bulundurarak, Kudüs'ün korunmasına acilen ve derhal müdahale etmesi" çağrısında yaptı.

Öte yandan Hamas, Arap ve İslam ülkelerini, luslararası toplumu ve uluslararası kurum ve kuruluşları işgali caydırmak ve onu ırkçı planlarını durdurmaya zorlamak için derhal harekete geçmeye ve İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik suç ve ihlallerinin dosyasını yükseltmek için çalışmaya çağırdı.