Geçen yıl Gazze’de İsrail güçlerine karşı başlatılan “Kudüs Kılıcı” savaşının birinci yılı adına düzenlenen toplantıda konuşan Haniyye, “savaş anında caydırıcılık ve hızlı hareket etmedeki gücümüzü gösterdik” ifadelerinde bulundu.

Yaşanan çatışmaların kazanımlarına değinen Haniyye, “en büyük kazanımın Filistin toprağının, halkının ve davanın birleşmesi, Filistin içindeki coğrafi engellerin kaldırılması” olduğuna dikkat çekti.

Haniye sözlerine, “Hamas, Mescid-i Aksa'nın yıpranmasına ve Siyonistlerin Kudüs sokaklarındaki küstah tavırlarına asla izin vermeyecek” diyerek, “Biz sadece konuşmuyoruz eylemlerimiz sözlerimizin önüne geçiyor. Siyonist işgalciyle mücadelemiz yeni bir aşamaya girdi” açıklamasında bulundu.

Haniye, konuşmasında İsrail'e seslenerek, “Açık söylüyorum ve sizleri Filistin’in değerlerine zarar verecek adımlar atmamanız konusunda uyarıyorum. Filistin halkı ve direnişi buna izin vermeyecektir” dedi.

Son olarak Filistin halkına seslenen direniş lideri “mübarek Mescid-i Aksa'ya baskın uygulamak için sürekli yapılan tehditlerin takipçisiyiz, Filistin halkı da her daim hazır olmalı” çağrısında bulundu.