Hamas dün İsrail'in yurtdışındaki Filistinli mühendisleri hedef almasının bir tür "organize suç" olduğunu söyledi ve İsrail'e uluslararası yaptırımlar çağrısında bulundu.

İsrail gizli servisi Mossad'ın Malezya'daki Filistinli mühensilerin kaçırma veya suikast girişimindeki başarısız girişimi hakkında yorum yapan Hamas, Malezya polisinin casus teşkilatının ajanlarını yakalama çabalarına ise övgüde bulundu.

Filistin hareketi, "İsrail'in Malezya'nın güvenliğini ve egemenliğini hedef alan bu tür saldırganlığının ışığında, uluslararası toplumu ve BM'yi bu tür sistematik suçları kınamaya ve cezalandırmaya çağırıyoruz" dedi.

Eylül ayının sonlarında, kimliği belirsiz bir grup, Kuala Lumpur'da Ömer Al-Bilbaisi'yi kaçırdı. Ömer Al-Bilbaisi'nin kaçan ve yetkililere haber veren arkadaşı ise polisten yardım istedi.

Malezya polisi kullanılan arabayı tespit edebildi ve o zamandan beri Mossad ajanı olmakla suçlanan 11 kişiyi tutukladı. Yakalanan kişler suçlu bulunurlarsa ömür boyu hapis veya ölüm cezasına çarptırılırlar.

21 Nisan 2018'de Mossad, Malezya'da Filistinli bilim adamı Fadi Al-Batsh'a suikast düzenlemişti.