HAMAS İran ile Doha’da görüştü

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar’ın başkenti Doha’da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü.

İran Dışişleri Bakanlığı Katar’a resmi ziyaret için Katar’da bulunun Abdullahiyan’ın Heniyye ile görüştüğünü açıkladı.

Yapılan açıklamada, Abdullahiyan’ın siyonist İsrail rejiminin Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadığı ve Filistin’i desteklemeye devam edeceklerini belirttiği ifade edildi.

Heniyye’nin de, Abdullahiyan ve İran’a Filistin’in siyonizme karşı mücadelesine verdikleri destekten dolayı övgüde bulunduğu belirtildi.

KATAR EMİRİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

İki günlük Körfez ziyareti kapsamında Umman’dan Katar’a geçen Abdullahiyan, Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim ve mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile de görüşmüştü.

Görüşmede, Avusturya'da devam eden nükleer müzakereler ile Afganistan ve Yemen'deki gelişmelerin ele alındığı ve iki ülke arasındaki siyasi, güvenlik, ekonomik ve ticari ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirmişti.

Abdullahiyan, Katar ile ekonomik alanda karşılıklı iş birliği alanlarının oluşturulmasının önemine işaret ederken Katar Emiri Al Sani, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meseleler alanında iki ülke arasındaki iş birliğini genişletmek istediklerini belirtmişti.