Libya Ulusal Ordusu (LNA) mensubu isminin açıklanmasını istemeyen bir istihbarat askeri, Hafter cephesinde yaşananları anlattı.

Hafter'in gücünün azaldığını itiraf eden LNA askeri, “savaşı kaybetmeyi kaldıramadı. Trablus ve Tarhuna yenilgisiyle ilgili eleştirenleri IŞİD ve Müslüman Kardeşler yanlısı oldukları iddiasıyla cezalandırıyor” dedi.

Libya'da gücünü yitiren darbeci Hafter'in kontrolü altındaki bölgelerde bile halk tarafından istenmediği, kendisine yönelik eleştiri yapan herkesin IŞİD ve Müslüman Kardeşler yanlısı olmakla suçlanarak cezalandırıldığı ortaya çıktı.

Halk, Hafter’i istemiyor

LNA’nın istihbarat subayı bir asker, gizlenen gerçekleri bir haber ajansına anlattı. Hafter'in gücünün azaldığını anlatan istihbarat subayı, Trablus çatışmasında verilen kayıplardan söz edilmesini dahi yasaklandığını, baskıcı tutumu nedeniyle Libya'nın doğusundaki halkın askeri bir yönetim istemediğini anlattı.

Hafter Libya'da zorla bir şey yapacak durumda değil

Hafter’in LNA’yı zorla savaşa soktuğunu söyleyen istihbarat askeri, Libya’nın doğusundaki halk, askeri bir yönetim istemediği için Tobruk merkezli Temsilciler Merkezi Başkanı Akila Salih'in çevresinde toplandı. Hafter ve yandaşları bu nedenle Akila Salih'ten kurtulmak istiyor. Hafter'in artık Bingazi’de de istenmediğini söyleyen istihbarat subayı, baskı ve adam kaçırmalardan dolayı insanların korktuğunu, LNA’nın artık Doğu Libya'da zorla herhangi bir şey yapabilecek durumda olmadığını ifade etti.