Türkiye’nin Kıbrıs Adası ve Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerinden rahatsız olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), skandal bir karara imza attı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi GKRY, son olarak terör örgütü PKK'nın Suriye’deki uzantısı olan YPG’nin siyasi kolu PYD’ye temsilcilik açma izni verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), terör örgütüne sözde temsilcilik açma izni verilmesine tepki gösterdi. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Rum yönetiminin skandal kararını eleştirdi.

SKANDAL KARAR RUM BASININA YANSIDI

Bakan Ertuğruloğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs’ta Türklere toplu katliam yaparak Ada’yı kana bulayan, terör destekçisi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tahrikkar girişimlerini sürdürüyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi İçişleri Bakanlığı’nın 12 Ocak’ta yapılan bir başvuru ile terör örgütü PKK’nın Suriye’de konuşlu siyasi kolu olan PYD’ye Güney Kıbrıs’ta temsilcilik açtığını Rum basın kaynaklarından da duyuruldu. Avrupa Birliği (AB) üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu tahrikkar girişiminin bölgemizde ve Doğu Akdeniz’de barışa hizmet etmeyeceği aşikardır” ifadelerini kullandı.

ÖCALAN YILLARCA RUM PASAPORTUYLA KAÇMIŞTI

Yakalanmadan önce Lazaros Mavros adına düzenlenmiş Güney Kıbrıs Rum Kesimi pasaportu taşıyan PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, Suriye'den ayrılmasının ardından siyasi sığınma hayalleriyle ülke ülke dolaşmıştı.

Öcalan, Türk güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla 15 Şubat 1999'da Kenya'dan Türkiye'ye getirilmişti.

RUM-PKK DAYANIŞMA DERNEĞİ

Ertuğruloğlu, AB'nin bir üyesinin terör örgütüne koruyuculuk yapması karşısında ne tavır alacağını görmek istediğini vurguladı.

Türkiye’ye karşı her türlü düşmanca faaliyetin içinde olan terör örgütüne Güney Kıbrıs’ta temsilcilik açtıran ve teröristleri koruması altına alan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ateşle oynadığını belirten Ertuğruloğlu, “Sözde temsilciliğin başına getirilen PKK’lı terörist Çerkez Korkmaz, Güney Kıbrıs’ın terör örgütüne desteğinden övgü ile bahsederek Rum yönetimin terör örgütü PKK’ya geçmişte de nasıl destek verdiğini yeniden gözler önünde sermiştir. Sözde derneğin adına ‘Rum-PKK Dayanışma Derneği’ deselerdi gerçeğin ifadesi olurdu.” dedi.

ELİ KANLI KATİLLER

Rumların ve PKK’nın kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden masum insanların katlettiğini vurgulayan Bakan Ertuğruloğlu, “Eli kanlı katillerin dayanışma içinde olması bizi şaşırtmadı” dedi.

Türkiye’nin bölgesel güç olmanın da ötesinde global bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Ertuğruloğlu, “Şunu bilmeleri gerekir ki, kurdukları düzende başlarına geleceklerin bilicinde olmaları gerekir. Türk milleti kimsenin düşmanı değildir, ama kendisine düşmanlık edenlere de ders vermesini çok iyi bilir. Bu atılan adım, Rum-PKK terör dayanışması bunun sahiplerine bunun akıl hocalarına, destekçilerine baş ağrısı olacaktır” dedi.