Petrides, Al-Arabiya ile yaptığı röportajda, “Suudi Arabistan ile birden fazla düzeyde iş birliği yapıyoruz ve bu iş birliğini artırmayı dört gözle bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Bakan ayrıca ülkesinin Krallık ile çeşitli anlaşmalar imzaladığını ve daha fazlasını imzalamaya hazırlandığını da sözlerine ekledi.

ORTAK TATBİKAT PLANLARI

Petrides, ülkesinin 6 ila 9 Mart tarihleri ​​arasında düzenlenecek Savunma Sergisine katılmak için önümüzdeki ayın başlarında Riyad'ı ziyaret edeceğini belirtti. Ziyaretin amacının Suudi Arabistan ile savunma ve askeri iş birliği alanlarında ortaklığını artırmak olduğunu açıkladı.

Ayrıca, “Krallık ile iş birliğimiz ortak askeri tatbikatları içerecek” dedi.

HUSİ SALDIRILARI

Bakan öte yandan, İran destekli Husi milislerinin Krallığın bazı güney bölgelerindeki sivil yerleşimleri hedef alan saldırılarına atıfta bulunarak, bölgedeki son Husi saldırılarına ilişkin endişelerini dile getirdi, bu tür saldırıların şiddetle kınandığını vurguladı.

TÜRKİYE GERİLİMİ ARTIRIYOR

Bakan ülkesinin Türkiye ile ilişkilerine gelince, Ankara'nın Doğu Akdeniz'de hala istikrarsızlaştırıcı bir faktör olduğuna inandığını belirtti. Ayrıca, Doğu Akdeniz'deki gerilimi kalıcı olarak alevlendirmeye çalıştığını değerlendirdi.

Ukrayna dosyasıyla ilgili olarak, ülkesinin Ukrayna halkını desteklediğini ve diyalog ve diplomasi yoluyla çözüm bulunmasını teşvik ettiğini açıkça belirtti.

Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan'ın geçen hafta Kıbrıs'ı ziyaret etmesi ve burada “derinlemesine görüşmeler” yapması dikkat çekici. Farhan’ın ziyareti sırasında Kıbrıslı mevkidaşı ile düzenlediği basın toplantısında, bölgesel istikrarın zorluklarını ve terörle mücadeleyi tartıştığını belirtti.