Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'ya gelen turistler, sıcak hava balonlarıyla kuşbakışı izledikleri peribacalarını, ATV turlarıyla da yakından görme imkanı buluyor.

Bölgede çeşitli tur etkinliklerine katılan yerli ve yabancı konuklar, özellikle akşamüstü ATV motorlarla peribacaları arasında gezinti yapıp güneşin batışını izliyor.

Sıcak hava balonları başta olmak üzere at, deve, bisiklet ve arazi araçlarıyla düzenlenen turlara katılan turistler, tarihi, kültürel ve doğal güzellikler içinde eğlenceli vakit geçiriyor.

ATV SAFARİSİ YA DA AT SÜRÜŞÜ

Gün batımı vaktinde bölgedeki firmalarca düzenlenen ATV ve atlı tura katılan turistler, Ürgüp ilçesi, Ortahisar, Göreme ve Uçhisar beldeleri ile Çavuşin köyü çevresindeki vadilerde gezinti yaptıktan sonra vadi sırtlarından güneşin batışını izliyor.

Onlarca ATV motorla gezinti yapan konuklar, Göreme beldesindeki Güllüdere Vadisi girişinde turu tamamlıyor.

Kapadokya Sportif Faaliyetler Derneği Başkanı Adem Demirci, ATV turlarının bölgenin en önemli etkinliklerinden olduğunu söyledi.

TALEBE YETİŞMEKTE ZORLANIYOR

Bu etkinliğin yaklaşık 15 yıldır düzenlendiğini vurgulayan Demirci, "Pandemi sürecinde durağanlaşan işler şimdi çok şükür iyi. Özellikte ATV turlarına talep çok fazla. Bu talebi karşılamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz 4-5 aylık süreçte yaklaşık 250 bin kişi ATV turuna katıldı. Bunun bölge turizmine çok büyük katkısı var." dedi.

Demirci, bu sezon ATV turlarına ilginin yoğun olduğunu ve bölgeye verilen ATV kotasının söz konusu ilgiyi karşılayamadığını belirtti.