İ24 News'te yer alana haberde, Eski başbakan Binyamin Netanyahu ve müttefikleri, İsrail'de 1 Kasım'da yapılan seçimlerden zaferle çıktığına yer veriyor ve ülkede koalisyon müzakerelerinin başarılı olması durumunda, İsrail'in bir sonraki hükümetinin ülkenin göreceği en sağcı hükümet olacağına yer veriyor.

Haberde şu satırlara yer veriliyor: Müstakbel bakanlar arasında Yahudi Gücü partisi lideri Itamar Ben-Gvir ve Dini Siyonizm partisi başkanı Betzalel Smotrich yer alıyor. Her ikisi de Batı Şeria yerleşimlerinde yaşıyor ve her ikisi de Filistinlilere karşı sert yorumları ve Filistin devletine şiddetle karşı çıkmalarıyla tanınıyor.

Gazze Şeridi'nde Filistinliler İsrail'deki son siyasi gelişmeleri takip ediyor ve endişeliler. Başlıca korku, İsrail ile 2007'de Gazze Şeridi'nin kontrolünü ele geçiren Hamas arasındaki bir başka askeri çatışmanın olması.

İsrail, 2008, 2012, 2015 ve 2021'de Gazze'ye karşı askeri saldırı başlattı. İsrail'in saldırılarında yüzlerce sivil katledildi.

Gazzeliler, yakında başka bir gerilimin yaşanabileceğinden endişe ediyor.

Gazzeli bir adam, "İsrail'de şekillenen yeni hükümetten çok korkuyorum" dedi. Bence bu sadece Gazze ve Filistin halkı için bir yıkım anlamına geliyor. İçinde yaşadığımız küçük güvenlik ortadan kalktı. Ve güvenliğin olmadığını hissediyoruz.”

Başka bir sakin tarafından paylaşılan bir endişe.

"Son İsrail seçimlerinin sonuçlarını aldığımızda, Gazze Şeridi'nde yakında yeniden bir savaş olacağı duygusu vardı " dedi. “ Netanyahu'nun seçimlerdeki zaferinden korkuyorum . Gazze'nin yakılması, yakılması ve bombalanması için sürekli çağrı yapanlardan biridir.”

Ancak bazı Gazzeliler, Gazze'de yaşamanın korku içinde yaşamak anlamına geldiğini ve İsrail'de iktidarda kim olursa olsun hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyor.

Bir başka Gazzeli ise, "Şu anda şekillenmekte olan mevcut hükümet önceki hükümetten farklı olmayacak. Tam tersi her gün yeni bir savaş çıkacağından korkuyoruz." Diyor.