Hindistan'da, eski muhalefet lideri Rahul Gandi'ye, başbakanın da taşıdığı "Modi" soyadına hakaret ettiği suçlamasıyla verilen 2 yıl hapis cezasının ertelenmesine karar verildi.

Hindistan'ın NDTV kanalına göre, "Modi" soyadına hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Gandi, temyiz başvurusunda bulundu.

Gandi, başvurusunda, hapis cezasının ertelenmesini talep etti.

Hakaret davasının bugün Surat Mahkemesi'nde görülen duruşmasında, Gandi'ye verilen 2 yıl hapis cezasının ertelenmesine karar verildi.

Gandi hakkında daha önce verilen "kefaletle serbest bırakma" kararının da bir sonraki duruşmanın yapılacağı 13 Nisan'a kadar geçerli olmasına hükmedildi.

52 yaşındaki Gandi'nin, cezasının ertelenmesinin ardından, parlamentodaki görevine de dönebileceği değerlendiriliyor.

Gandi, 2019'da Karnataka eyaletindeki seçim kampanyasında firari elmas kralı Nirav Modi ve Hindistan'ın eski Premier Ligi Başkanı Lalit Modi'yi örnek göstererek, "Hırsızların soyadı neden genellikle Modi?" ifadelerini kullanmıştı.

İktidardaki Bharatiya Janata Partisinden milletvekili olan Purnesh Modi, Gandi'nin açıklamalarının "Modi" soyadını taşıyan tüm ailelere hakaret olduğu gerekçesiyle dava açmıştı.

Gujarat Eyalet Mahkemesi, 23 Mart'ta "Modi" soyadını taşıyanlara hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Gandi'yi suçlu bularak 2 yıl hapis cezası vermişti.

Gandi, 24 Mart'ta parlamentodaki görevinden alınmıştı.

Muhalefetteki Kongre Partisinin (INC) Başkanı Mallikarjun Kharge ise kararın ardından Gandi'nin temyize başvuracağını söylemişti.

Gujarat Eyalet Mahkemesi, kefaletle serbest bırakılan Gandi'ye karara itiraz etmesi için 30 gün süre tanımıştı.

Hindistan'da Nisan 2024'te genel seçim yapılması planlanıyor.