TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

Akar, birleşimin başında üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Fransa'nın bir terör örgütü cenneti olduğunu belirterek, Paris'te 5 Türk diplomatın ASALA tarafından şehit edildiğini, 24 Eylül 1981'de Paris Başkonsolosluğu'nun ASALA tarafından basıldığını hatırlattı.

PKK/YPG'lilerin, Fransa Senatosunda ağırlanmasına tepki gösteren Özşavlı, "Fransa'nın YPG terör örgütü liderlerini ağırlaması, onur madalyası takması bizim için şaşırtıcı değildir. Fakat bir NATO üyesi ülkenin, Türkiye'nin müttefiki olduğu iddiası olan bir ülkenin bunu yapması, son derece hazindir. Avrupa'nın çifte standardını göstermesi bakımından son derece önemlidir." diye konuştu.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir programda elindeki seccadeyle "15 Mayıs'ta inşallah şükür namazını bu seccadede kılacağız" dediğini vurgulayarak, "Biz de o şükür namazını 14 Mayıs'ta kılmayı hayal ediyoruz." dedi.

Seçimler yaklaşırken kullanılan dile dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Enginyurt, "Bu sert dil, 85 milyonun Cumhurbaşkanına yakışmıyor." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine, AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, yerinden söz alarak, "Cumhurbaşkanımızın dili milletimizin dili. Cumhurbaşkanımız bu sözleri kime kullanmış ona bakınız, millet düşmanlarına karşı kullanmış. Şunu anlayabilseniz; 'Biz, her dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hep saldırıyoruz ama millet her seçimde iktidara getiriyor'. Neden getiriyor acaba, bunu bir düşünebilseniz. Bunu düşünemediğiniz için 14 Mayıs'ta da milletimizin cevabını alacaksınız." karşılığını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "Bu milletin dili küfreden, hakaret eden, aşağılayan bir dil değildir. Recep Tayyip Erdoğan'ın kirli dilini milletimize mal etmeye çalışmak, millete hakarettir." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 27. dönemde görev yapan milletvekillerine yeni dönem için başarılar diledi.

Erol, Meclis Başkanvekili Akar'a dönerek, "Bildiğim kadarıyla siz de milletvekilliğine müracaat etmediniz. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Sizi de inşallah önümüzdeki süreçte bakan olarak görürüz." sözlerini sarf etti.

Bunun üzerine, Meclis Başkanvekili Akar, "Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum." dedi.