Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Buça'da yaşananların ardından, "Bu nedenle, Rusya Büyükelçiliği'nin önemli sayıda çalışanını istenmeyen kişi olarak ilan ettik. Ortaklarımızla birlikte, Rusya'ya karşı mevcut yaptırımları daha da sıkılaştıracağız, Ukrayna silahlı kuvvetlerine desteğimizi kararlı bir şekilde genişleteceğiz ve ayrıca Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) doğu kanadını güçlendireceğiz" ifadesi kullanıldı.

Alman medyasında yer alan haberlere göre, "istenmeyen kişi" ilan edilen Rus diplomat sayısı 40 olarak belirlendi ve diplomatlardan 5 gün içerisinde Almanya'yı terk etmeleri istendi.

FRANSA'DA DA 35 RUS DİPLOMAT SINIR DIŞI EDİLECEK

Fransa Dışişleri Bakanlığı da, ülkede çalışan ve yaptığı eylemler Fransa'nın güvenlik çıkarlarına ters olan 35 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini duyurdu.

Alınan kararın, Avrupa Birliği'nin (AB) aldığı kararların bir parçası olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Fransızların ve Avrupalıların güvenliğini ön plana aldıkları bilgisi verildi.