The Guardian’da yer alan habere göre, Fransa Brittany sahilleri, Atlantik'te kaybolan nakliye konteynırlarından karaya vurduğuna inanılan bir yığın plastik taneciği tarafından kirlendi.

Bir grup gönüllü ise sahillerdeki "denizkızı gözyaşları" olarak adlandırılan mikroskobik plastik parçalarını toplamaya çalışıyor.

Denizin Atlantik Okyanusu'nda kaybolan kargo konteynerlerinden karaya taşıdığına inanılan mikroskobik plastik parçalarının bir pirinç tanesi büyüklüğünde olması çevre aktivistlerini bile onları toplamanın neredeyse imkansız olduğunu kabul etmek zorunda bırakıyor.

Sahil temizleme operasyonunu organize eden Surfrider Foundation Europe şirketler grubu sözcüsü Lionel Scheilus, her yıl AB'de yaklaşık 160 bin ton, tüm dünyada ise yaklaşık 230 bin ton plastik granül kaybolduğunu dile getirerek, "Granüller o kadar küçük ki onlara hiçbir şey yapamıyoruz. Bunları yalnızca manuel olarak kaldırmayı deneyebiliriz ancak bu yalnızca okyanusta bir damla” dedi.

Brittany kıyılarındaki plastik peletleri "çevresel bir kabus" olarak nitelendiren Fransa Ekolojik Geçiş Bakanı Christophe Bechu, Fransız hükümetinin durumun faili meçhullerine karşı da yasal işlem başlatacağını söyledi.