Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimi düşürmek için diplomatik çalışmalar devam ederken, Kiev yönetimine silah desteği veren ABD'nin ülkedeki diplomatik misyonuna yönelik harekete geçtiği öne sürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Fox News, üst düzen Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Dışişleri Bakanlığı’nın Kiev Büyükelçiliği’nde görevli personelin ailelerinin hafta başından itibaren tahliye edilmesi talimatı verdiğini bildirdi.

Haberde, yetkililerin Ukrayna'da bulunan ABD vatandaşlarının da ülkeyi terk etmesi tavsiyesinde bulunacağını ifade ettiği kaydedildi.

RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

ABD Dışişleri Bakanlığı, söz konusu iddialar üzerine henüz bir açıklama yapmadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, konuya ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, şu aşamada bu konuda paylaşılacak bir bilgi olmadığını belirtti.

İsmini vermek istemeyen yetkili, “Güvenlik durumunun kötüleşmesi ihtimaline karşı her zaman yaptığımız gibi titiz bir acil durum planlaması yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜLKEDEN AYRILMAK İÇİN TİCARİ UÇUŞLAR AÇIK

Rusya'nın muhtemel askeri harekatından dolayı ABD vatandaşlarına zaten Ukrayna'ya seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulunduklarını hatırlatan yetkili, “Amerikalı diplomatlar ve aileleriyle ilgili tutumumuzu değiştirme kararı alınırsa da ABD hükümetinin oradaki tüm ABD vatandaşları için tahliyeler yapacağı beklenmemelidir. Şu anda ülkeden ayrılmaları için ticari uçuşlar mevcuttur” şeklinde konuştu.