Deprem bölgesinde gece saatlerinden bu yana canla başla mücadele veren asker, polis ve jandarma ekiplerinin gayretini görmezden gelen çevreler, deprem üzerinden yaptıkları dezenformasyon ile Mehmetçik’e sataşıyor.

FOX’TA MEHMETÇİK'E İFTİRA

Amerikan sermayeli FOX TV’de Nasuh Mahruki’nin katıldığı programda askerin sahada olmadığı yalanı dillendirildi. ABD sermayeli FOX Tv canlı yayınında eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, askerin sahaya inmediği yalanını dillendirdi. Mahruki, “Bizim koskoca Türk ordumuz var. Tecrübeli. Niye onlar çıkmıyor sahaya? Onların da sahaya çıkması gerekiyor.” dedi.

Sunucu Burak Birsen, “İşte onu merak ediyorlar. Neden şu an Türk Silahlı Kuvvetleri böyle bir vazifeyi üstlenmiyor” sözleriyle destek verdi. Mahruki, yalanını şöyle sürdürdü: “Emir komuta beklemeden direkt çıkardı TSK. Çünkü yasasında vardı. Onun hazırlığını da yapardı. Şimdi hükümet direktif vermeyince oturuyor yerinde. Eminim onlar da çok sinir harbi içerisinde içleri içlerini yiyordur ‘biz niye burada oturuyoruz ki’ diye.”

EKRANAKİ ASKERLERİ DE GÖRMEDİLER

Oysa Mahruki bu sözleri sarf ederken, ekrana verilen Malatya’ya ilişkin görüntülerde askerin sahada olduğu görülüyordu.

ONLAR EKRAN BAŞINDA, MEHMETÇİK SAHADA

Güvenlik kuvvetlerine yönelik yürütülen kirli algı operasyonunu sahadaki veriler çürütüyor.

Haber7’nin edindiği bilgilere göre, depremden etkilenen 10 şehirde 3 binin üzerinde Mehmetçik, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kurulan “hava yardım koridoru” kapsamında 17 uçak sürekli olarak Gaziantep ve Adana’ya yardım uçuşları gerçekleştiriyor.

Bunların yanı sıra Malatya’da arama kurtarma çalışmalarına 2 binin üzerinde personelle destek sağlayan TSK’nın kentte çadır kurma çalışmalarına başladığı öğrenildi.

GÖÇÜK ALTINDAKİLERE UMUT, DEPREMZEDELERE AŞ

Malatya 2. Ordu Komutanlığında görevli askerlerin Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından çalışmalarının sürdüğü noktalarda yemek dağıtımı gerçekleştirdiğini bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı açıklamasına göre birliklerin, deprem bölgesine seyyar mutfak desteği de sağlayacak.

Yeteri kadar komando da arama kurtarma çalışmaları için Malatya ve Kahramanmaraş’a gönderildiği kaydedildi. Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da Mehmetçik tarafından halka sıcak yemek, su ve kumanya dağıtıldığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Hatay’a geldi.

ÇADIR KURUYORLAR, ENKAZLARA KOŞUYORLAR

Diyarbakır’da ise askerler, AFAD çadırlarının kurulumu başta olmak üzere birçok çalışmada yer alıyor.

Jandarma Arama Kurtarma Timi, Diyarbakır başta olmak üzere bölgede başarılı enkaz altı kurtarma çalışmalarında ciddi görevler üstleniyor.

Özel harekat polisleri ise Hatay’da depremde yıkılan binaya kurtarma çalışmalarına giden özel harekat polisleri göçük altında kalan bir çocuğu kurtardı.

Nasuh Mahruki Fox TV'de Burak Birsen'in programında, "Bizim koskoca Türk ordumuz var onlar neden çıkmıyor sahaya? Eskiden emir komuta beklemeden çıkardı. Şimdi hükümet direktif vermeyince oturuyorlar yerinde." sözlerine tepkiler büyüyor. #deprem #nasuhmahruki pic.twitter.com/KF05fp4Eqe

— Ortadoğu Haber (@haberortadogu) February 6, 2023 ">http://