İsrail vatandaşı Filistinliler, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görenlere destek için acil yardım birimi kurdu.

1948 Filistin Toprakları Yardım Derneği Başkanı Gazi İsa, yaptığı açıklamada, deprem haberlerini duyar duymaz kendi dernekleri ile "Hayır İşleri Derneği" çatısı altında bu birimi oluşturduklarını söyledi.

"Birim, acil yardım göndermek için Türkiye'deki resmi kurumlarla iletişime geçti. Türkiye-Suriye sınırında sahra hastanesi benzeri bir yardım alanı kurmak için çalışmaları yakından takip edecek bir ekip göndermeye, doktor ve hemşirelerden oluşan bir heyet hazırlamaya çalışıyoruz." diyen İsa, Suriye içinde de birlikte çalıştıkları bir ekip bulunduğunu, bu ekibin, enkaz kaldırma, yaralıları kurtarma ve acil yardım dağıtmak için hazırlıklara başladığını ifade etti.

İsrail vatandaşı Filistinlilerden bağış toplamak için de kampanya başlattıklarını belirten İsa, dernek yetkililerinden biriyle bu akşam Türkiye'ye geleceklerini belirtti.

İsa, "Birkaç saat içinde çadır ve ısınma ekipmanları dahil yardım dağıtım süreci başlayacak. İki gün içinde de doktorlar, hemşireler ve kurtarma personelinden oluşan ekip gelecek." dedi.