İsrailli yetkililer Filistinli tutuklular üzerindeki baskıyı daha da arttırdı. "Damon", "Negev", "Ofer" ve "Megiddo"daki kadın ve erkek tutuklulara yönelik keyfi tedbirleri protesto amacıyla bu öğleden sonra tüm cezaevlerinde bölümlerin kapatılmasına ve güvenlik kontrollerine çıkmamasına karar verildiği açıklandı.

DAMON'DA KADIN MAHKUMA ŞİDDET

İsrail güçlerinin Damon hapishanesinde yönetimin kadın mahkumların temsilcisi olan Yasmine Şaaban'a saldırmasının ardından aşırı bir gerilimin hüküm sürdüğü belirtiliyor. Gelen bilgilere göre Damon hapishanesinde İsrail güçlerinin kadın tutuklulara gaz bombası ve dayak ile müdahele ediyor.

NEGEV'DE AÇLIK GREVİ

Hamaslı tutsakların önümüzdeki birkaç saat veya gün içinde belli olmayan bir süre açlık grevine başlamaya kararlı oldukları açıklandı. Greve 120 tutsağın katıldığı belirtiliyor.

Filistin Tutsaklar Grubu başkanı Kaddura Fares, işgal hapishanelerinde olup bitenlerle ilgili olarak, "İsrail'in nefret ve ırkçılık söylemi pratikte mahkumlara yönelik baskı ve hedef alma önlemlerine, adımlarına ve operasyonlarına dönüşmeye başladı. Özellikle İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in yarattığı bu atmosfere neden oldu." dedi.