Filistin'deki Esir Kulübü dün yaptığı açıklamada Esirler Acil Durumlar Yüksek Ulusal Komitesi'nin açlık grevinin başlatılmasından bir gün önce işgalci İsrail rejiminin cezaevleri yönetimiyle zor ve katı bir pazarlık yaptığına vurguda bulundu.

Gece geç saatlerde gelen haberlerde ise işgalci İsrail’in esirlerin isteklerinin çoğunu kabul ettiği ve bunun üzerine açlık grevinin askıya alınmasına kararı verildiği bildirildi.

Esirlerin isteklerinin başında son yıllarda uygulamaya konan ve özellikle de geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen Özgürlük Tüneli ile firar olayından sonra daha da artan toplu cezalandırmaların tümünün kaldırılması yer alıyordu.

Tutuklular ayrıca hastaların şartlarının iyileştirilmesi, onlar için gerekli tedavinin uygulanması, kadın ve çocuk esirlerin şartlarının iyileştirilmesi, tek kişilik hücrelere kapatma uygulamalarına son verilmesi, kantinden alışverişlere getirilen kısıtlamaların kaldırılması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması gibi taleplerde de bulunmuşlardı.

Filistin Esir Kulübü'nün verdiği bilgiler göre işgal zindanlarında, 32'si kadın, 160'ı çocuk olmak üzere 4400 esir bulunuyor.