İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın komutanlarından olan esir Abdünnasır İsa, kendilerini İsrail işgal zindanlarından çıkaracağı ve özgürlüklerine kavuşturacağı konusunda direnişe güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi.

İsa bu konudaki açıklamasını, aralarında Hamas Siyasi Büro başkanı İsmail Heniyye'nin de bulunduğu Hamas liderlerinin katılımıyla dün (3 Aralık Cuma) düzenlenen 12. Beytulmakdis Öncüleri Konferansı'na gönderdiği sesli kayıtta dile getirdi.

İsa, katılanlara mesajında; "Size ve tüm samimi özgürlere güvenimiz tamdır. Allah'tan sonra bizim dayanağımız sizsiniz." ifadesini kullandı.

İsa, esirlerin özgürlüğüne kavuşturulmasının Filistin dairesinden başlayıp bütün dünyaya doğru açılan bir sorumluluk olduğunu hatırlatırken Filistin halkını da işgal saldırıları karşısında kararlılığını korumaya davet etti.

İsa, esirlerin özgürlüklerine kavuşturulmalarının Filistin davasının önceliklerinin başında yer aldığını vurgulayarak başka konuların bunun ehemmiyetini azaltamayacağını ifade etti.