Filistin merkezli Shebab internet sitesinde yer alan habere göre Filistin Direniş Grupları Ortak Odası’ndan yapılan açıklamada, "Kudüs Kılıcı harekatı, halkımızı ve kutsallarımızı savunduğumuz kutsal bir savaş ve düşman çekilinceye kadar devam edecek” denildi.

Şehit ve yaralı ailelerinin selamlandığı açıklamada, “Direniş Gruplarının Ortak Odası liderliğinin onlara desteğinin devam edeceği belirtilerek, "Şehitlerin ve yaralıların ailelerine çocuklarının kanının boşa gitmeyeceğine söz veriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kudüs Kılıcı harekatı ikinci gününde siyonist İsrail’in 300'den fazla mermi ve füzeyle vurulduğu belirtilen açıklamada, İsrail’le çatışma tarihindeki en büyük füze saldırısının özellikle Tel Aviv ve varoşlarındaki düşman mevzilerine yöneltildiği belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Düşman liderliği, direnişin halkımızı ve onun kutsallıklarını savunmaya hazır olup olmayacağı değerlendirirken başarısız oldu ve direniş halkımızı savunmaya devam edecek. Düşman saldırganlığını sürdürürse hala sahip olduğu çok şey var."

Ortak Oda Komutanlığının, halkı selamladığı belirtilen açıklamada, Gazze Şeridi ve Kudüs'ü savunmak için direnişin etrafında toplanan, kuşatma ve saldırganlıkla karşı karşıya olan halkı korumak için düşmanı, Batı Şeria, Kudüs ve işgal altındaki diğer bölgelerde her yerde düşmanı vuracağı belirtildi. Açıklamada, düşmanın Filistin halkına ve kutsallarına karşı eylemlerini terk etmeleri de istendi.