Yerel medyada yer alan haberlere göre İsrail güçleri, bugün (Perşembe) işgal altındaki Batı Şeria'daki bir okulda Filistin bayrağının yerine İsrail bayrağını astı.

Filistin haber ajansı Wafa'da yer alan bir haberde, Filistin'in Nablus Valiliği'ndeki Al-Lubban Al-Şarkiya köyündeki bir kız okulunda daha önce kaldırılan Filistin bayrağı yerine İsrail bayrağı asıldı.

Okul Müdürü Ayesha Nubani, İsrail güçlerinin sabah okula girerek bir Filistin bayrağını indirip onun yerine İsrail bayrağı diktiklerini söyledi.

Geçmişte Filistin bayraklarının kaldırıldığını, ancak daha önce hiçbir zaman Filistin bayrağı yerine İsrail bayrağının asılmadığı belirtiliyor.

Filistin dışişleri bakanlığı, İsrail'in Filistin okullarına ve kolejlerine, özellikle yerleşimciler için ayrılmış yan yollarda bulunanlara saldırdığını söyleyerek olayı kınadı.

İsrail'de Kasım ayı içinde yapılan seçimlerde aşırı sağ partilerin koalisyon hükümeti kurmasıyla sonuçlandı. Bu durum İsrail'in Filistin halkına karşı sert tutumunu arttırdı.