Fatimiyyun Ordusu, ABD Hazine Bakanlığı’nın aldığı yaptırım kararı sonrası açıklama yayınladı.

ABD’nin yaptırım listesinde yer alan Fatimiyyun Ordusu'nun Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, ABD ve Körfez ülkeleri terörizmi desteklemekle suçlandı.

Fatimiyyun Ordusu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Fatimiyyun Ordusu'nun evlatları, insanlığı kurtarmak adına can ve mallarını bırakarak farklı bir coğrafyaya hicret etti. Fatimiyyun Ordusu'nun sabıkasında teröristlerle savaşmak dışında başka bir kayıt bulunmamakta. Amerika’ya göre en büyük suç DEAŞ teröristleri ile mücadele etmektir. Washington’un aldığı yaptırım kararı, Amerika’nın DEAŞ ile mücadele edilmesinden ne denli rahatsız olduğunu göstermektedir. ABD yaptırımları ile birlikte, Fatimiyyun Ordusu mücadelesindeki kararlılığını arttıracaktır.

ABD yaptırımları, Fatimiyyun Ordusu tarihine altın bir sayfa olarak geçecektir. Bu yaptırımlar büyük Humeyni’nin Afganistanlı çocuklarının terörizmle olan mücadelesindeki hakkaniyetini bir daha göstermiş oldu.”

ABD Hazine Bakanlığı tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, Suriye'de faaliyet gösteren ve Beşşar Esed rejimine destek veren İran destekli milis birliği Afgan savaşçıların kurduğu Fatimiyyun Ordusu'na yaptırım kararı alındığı belirtilmişti.