İsrail ile Arap komşuları arasındaki normalleşmeyi genişletmeyi amaçlayan N7 tarafından düzenlenen Pazartesi başlayarak üç gün sürecek konferansa Sudan, Ürdün, Bahreyn, BAE, ABD ve İsrail'den temsilciler katıldı.

N7 direktörü ve ABD'nin İsrail eski büyükelçisi Daniel Shapiro, İbrahim Anlaşmalarından bu yana, İsrail-Arap ikili ilişkilerindeki ilerlemenin etkileyici olduğunu söyleyerek, "Artık bu ilerlemeyi, gerçek bir bölgesel bütünleşmeyi sağlayan ve bu ülkelerin vatandaşlarına normalleşmenin faydalarını gösteren çok taraflı programların ve kurumların inşa edilmesi eşlik etmelidir." dedi.

Konferansta konuşan Atlantik Konseyi Refik Hariri Merkezi ve Orta Doğu Programları kıdemli direktörü William Wechsler, bölge hükümetleri ve ABD yönetiminin N7 Girişimi'ni "anahtar ortak" olarak gördüklerini belirterek “Bölgedeki genç kuşakların birbirleriyle etkileşim içinde olması ve birbirlerinden öğrenmeleri normalleşmenin geleceği açısından önemli” şeklinde konuştu.

İsrail ve Fas, 2000 yılında askıya alınan diplomatik ilişkilerin Aralık 2020'de yeniden başladığını duyurmuştu. Fas, BAE, Bahreyn ve Sudan'ın ardından İsrail ile bağlarını normalleştiren dördüncü Arap ülkesi oldu.

Normalleşme adımları üzerine ülkede halkı ve siyasi partiler, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini kategorik olarak reddettiler ve harekete karşı çok sayıda protesto düzenlediler.