Askeri alanda uzman bir dergi olan “Défense et Sécurité Internationale”ta yer alan bir bilgi Fas'ın Çin'den drone aldığını doğruluyordu. Dergi Fas'ın Çin'den drone alacağına dair haberleri doğrularken, “tedarikçi şirket “Chengdu”dan bilinmeyen sayıda Çin yapımı savaş uçağı satın aldığını ve bunların özellikle modern yeteneklere -manevra ve alçak irtifalarda saldırı gibi- sahip olduğunu belirtti.

Bu insansız hava araçları saatte maksimum 370 kilometre hıza ulaşabilirken, 12 adede kadar füze taşıyabilmeleri sayesinde belirgin bir saldırı özelliğine sahip.

Strateji ve güvenlik meseleleri uzmanı Abdelhak Al-Sanaibi'ni konuyla ilgili olarak aktardığına göre, Fas, birinci nesli aldıktan sonra gelişmiş ikinci nesle ait bu tür Çin insansız hava araçlarından önemli bir cephaneliğe sahip olduğu belirtiliyor.

Fas'ın satın aldığı bu Çin insansız hava araçları, orta irtifa ve uzun menzilli "drone" kategorisinde yer alıyor, turboprop motorla donatılıyor ve saatte maksimum 370 km hızla 20 saat uçabiliyor.

Défense et Sécurité Internationale'ta yer alan diğer bir bilgide, Fas, İsrail yapımı keşif, gözetleme ve istihbarat uçakları olan "Wandrip" ve "Thunderb" insansız hava araçlarından 150 adet aldı. Bu dronlar, 150 kilometreye (93 mil) kadar olan hedeflere ulaşabiliyor ve 12 saatten fazla havada kalabiliyor.