Fas'ın ulusal havayolu şirketi, taraftarlarını bugün (Çarşamba) Katar'da yapılacak Dünya Kupası yarı finaline taşımak için planlanan tüm uçuşları iptal ettiğini duyurdu.

Royal Air Maroc, bu haftanın başlarında, Fas'ın Fransa ile oynayacağı maç öncesinde, Salı ve Çarşamba günü Kazablanka'dan Doha'ya planlanan 30 özel uçuş düzenlediğini duyurmuştu. Ancak havayolu, Doha tarafından uygulanan "kısıtlamaları" gerekçe göstererek bugün planlanan seferlerini geri çektiğini duyurdu.

Açıklamada, "Katar makamları tarafından uygulanan son kısıtlamaların ardından Royal Air Maroc, Qatar Airways tarafından gerçekleştirilen uçuşlarının iptal edildiğini müşterilerine bildirmekten üzüntü duymaktadır" denildi.

Katar makamları ve Qatar Airways, konuyla ilgili sorulara henüz bir yanıt vermedi.

Royal Air Maroc seyahat acentesinden bir kaynağın Reuters'e bildirdiğine göre toplamda 30 değil 14 uçuş planlandığını söylemesiyle dün yalnızca yedi uçuşun havalandığını bildirdi.

Havayolu müşterilerinden özür diledi ve uçak biletlerini geri ödeyeceğini söyledi. Ancak, yarı finali izlemek isteyen yüzlerce Faslı büyük bir üzüntü yaşadı.