İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 27 Mayıs darbesinin 62'nci yılında Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'yu andı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Altun, “Milletin iradesine müdahaleyi meşru gören darbeci zihniyet, vicdanlarda mahkum edilmiştir.” dedi.

DARBELERİN İLHAM KAYNAĞI

Fahrettin Altun, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bugün geçmişte Yaslıada olarak bilinen şimdi ise darbecilerin izlerinin tamamen silindiği Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda, Cumhurbaşkanımızın katılacağı “Yassıada Yargılanıyor” programı ile bir kez daha darbeciler milletimizin vicdanında hesap verecekler.

Milletimizin vicdanında ebediyyen mahkum olan bu müdahaleci zihniyetin sembolü olan 27 Mayıs; 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat Darbelerinin ve son olarak FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan 15 Temmuz darbe girişimi gibi şeytani planların ilham kaynağıdır.

DÖNÜM NOKTASI

Fakat milletimiz 15 Temmuz’da makus talihini değiştirmiş ve bu habis zihniyete Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki destansı direnişiyle dur demiştir.

Bu nedenle 15 Temmuz bir dönüm noktasıdır.

O gün insanımız, onurunu hiçe sayan her türlü müdaheleye ve zorbalığa izin vermeyeceğini darbeci teröristlere ve tüm dünyaya haykırmıştır.

Ve o günkü direniş ruhu tıpkı 19 Mayıs gibi milletimizin kalbinde ebediyyen diri kalacaktır.”