Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalci askerlerle desteklenen buldozerler ve yıkım araçları Cebelu'l-Mukebber semtindeki Es-Sala'a (Deyru's-Sunne) Mahallesi'nde Kudüslü Muhammed Hurub'un ailesine ait evi yıktı. Yıkılan evin sahipleri işgal yönetiminin yıkım konusunda kendilerine önceden bir bilgi vermediğini dile getirdi.

11 yıldan beri mevcut olan evin tek kattan ve iki daireden oluştuğu, içinde 8 kişinin ikamet ettiği belirtildi.

İşgal altındaki Kudüs'ün kuzeydoğusunda yer alan Hizma kasabasında ise yine işgalci askerlerin himayesinde giren buldozerler ve iş araçları 4 adet iş yerini ruhsatsız inşa edildiği iddiasıyla yıktı.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre El-Hatib ailesine ait olan iş yerlerinden bazılarında inşaat malzemeleri satılıyordu. Biri de oto galeri olarak kullanılıyordu. Buradaki iş yerlerinin de sahiplerine önceden herhangi bir bilgi verilmeksizin yıkıldığı belirtildi.

Batı Şeria'nın orta kesiminde ve Kudüs'e yakın bölgede yer alan Hizma kasabası sık sık işgal güçlerinin saldırılarına ve yıkım faaliyetlerine maruz kalıyor. Batı Şeria'nın kuzey kesimi ile güney kesimini birbirine bağlayan yollar buradan geçer. İşgal güçleri buraya sık sık baskınlar düzenleyerek tutuklamalar yapmakta ve yahudi yerleşim merkezlerine katmak için arazilerine el koymaktadır.