Fransa’da BFM TV’deki, Belarus-Polonya göçmen krizine ilişkin programa konuk olan Fransız eski manken ve politikacı Julien Odoul, Avrupa’nın asıl görevinin öncelikle Avrupalıların “insan hakları”nı korumak olduğunu söyledi. Julien Odoul televizyonda katıldığı bir programda, Polonya’ya geçmeye çalışan göçmenlerin donarak ölmelerine izin verilmesini istedi.

Bu sınırı kesinlikle açmamalıyız, birçoğu potansiyel tehlikeli olan bu göçmenleri kesinlikle almamalıyız.” diyen Julien Odoul, televizyon sunucusu Olivier Truchot’nun “Dikenli tellerin ardında donarak ölmelerine izin mi verelim?” şeklindeki sorusuna “Evet, elbette, yani kesinlikle evet.” şeklinde cevap verdi.

Gazetecinin bu cevap üzerine şaşırarak üst üste “Yani donarak ölüme mi terk edelim?” sorusuna Odoul, “Aksi durumda Avrupa bir göçmen istilasıyla karşı karşıya kalacaktır. ” cevabını verdi.

Bu cevap karşısında iyice şaşıran ve şaşkınlığını gizleyemeyen sunucu Olivier Truchot, Odoul’a tekrar, “(Sorumu) cevaplayın Julien Odoul. ‘Elbette onları donarak ölüme terk etmeliyiz’ mi dedin?” sorusunu yöneltti.

Diğer konukların da rahatsız olduğunu gören Odoul, bu sefer ifadesini değiştirerek “Hayır, soğuktan ölmelerine izin vermiyoruz, onları fiilen Avrupa sınırlarının dışında bırakıyoruz.” dedi.

Fransız politikacının ifadeleri, ülkedeki diğer birçok programda da tartışma konusu oldu.

Aşırı sağcı Marine Le Pen’in(Marin Lö Pen) partisi Ulusal Birliğin üyesi Julien Odoul , Ekim 2019’da da yerel bölge konseyine, okul gezisindeki öğrencilerle gelen başörtülü refakatçi bir annenin dışarı atılmasını istemişti. Irkçı vekilin mecliste annesini hedef alan söylemlerine şahit olan küçük çocuğun annesine sarılarak gözyaşı dökmesi de uzun süre konuşulmuştu.